Sanningen - 10 hårmyter

1. Kluvna toppar kan sprida sig. SANT <–

Kluvna toppar som inte klipps bort kan sprida sig upp längs hårstrået så att hela hårstrået tillslut är kluvet. Den kluvna toppen kan till och med klyvas en gång till!

2. Det går att reparera kluvna hårtoppar. FALSKT <–

Det enda sättet att bli av med kluvna toppar är att klippa håret. Det finns produkter som temporärt kan ”reparera” men det håller enbart till nästa hårtvätt. Reparera tillfälligt med Tame it serum, Toni & Guy, 180 kr.

3. Ditt hår är som det är – och så kommer det att förbli. FALSKT <–

Det finns många olika saker som kan påverka hur ditt hår mår och beter sig. Ålder, kost och olika typer av medicin kan ändra hårets struktur.

4. De billigare märkena är lika bra som salongs-produkter. FALSKT <—

Det finns undantag såklart men salongsprodukter innehåller oftast en högre koncentration av välgörande ämnen och ger dig alltså mer för pengarna i slutängden eftersom man inte behöver använda lika mycket av produkten.

5. Du borde byta schampo ofta eftersom ditt hår vänjer sig vid det. HALVSANT <–

Eftersom ditt hår tekniskt sett är dött kan det inte vänja sig vid ett schampo. Däremot kan ditt schampo lämna kvar rester och efter ett tag kan håret se matt ut. Testa att byta ut det någon gång i månaden mot en djuprengörande variant så slipper du problemet.

6. En hårbotten-massage gör att håret växer snabbare. FALSKT <–

En massage kan hjälpa dig att slappna av, öka blodtillförseln och fördel oljorna i hårbotten ner till topparna. Allt detta är toppen för cellerna som skapar hår, men det gör tyvärr inte så att håret växer snabbare.

7. Att klippa sig ofta gör att håret växer snabbare. FALSKT <–

Eftersom håret växer från roten påverkar en klippning inte tillväxten. Däremot motverkar det kluvna hårtoppar och får håret att se hälsosamt och friskt ut vilket gör att ditt hår ser bättre ut ju längre det blir.

8. Du ska inte kamma håret när det är blött. FALSKT <–

Hårstrået expanderar när det blir blött och fastnar då i andra hårstrån. Om du inte kammar ut håret då kommer det torka så och blir svårt att hantera när det är torrt. Använd en bredtandad kam och borsta försiktigt från topparna upp mot rötterna så kommer du inte skada stråna.

9. Hundra borstdrag om dagen är bra för håret. HALVSANT <—

Några få borstdrag om dagen gör att oljorna i hårbotten fördelas över längderna och gör håret fint och glansigt. Hundra drag är dock alldeles för mycket och kan skada topparna och göra att ditt hår ser fett ut.

10. Att färga håret kan förändra texturen på hårstrået. SANT <–

En hårfärgning gör att det yttre lagret på hårstrået försvinner och ditt hår kan kännas fylligare och något strävare. Dessutom kan färgen också göra så att hårstrået sväller något vilket också ökar volymen.

Det där var SANNINGEN BAKOM 10 HÅRMYTER! Hittade texten i en FRIDA TIDNING. Alltså inte jag som skrivit detta helt själv.
- Alicia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0